Składniki:
- 2 kulki mozzarelli w zalewie
- 6-8 czarnych oliwek
- 1 papryczka chilli
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Jak to zrobić?
Mozzarellę pokrój w plastry i ułóż na talerzu. Z papryczki chilli usuń pestki i drobno ją pokrój. Tak samo zrób z oliwkami i czosnkiem. Wszystkie składniki gremolady zalej oliwą, wymieszaj i polej po mozzarelli. Na koniec posyp natką pietruszki.
Modyfikacje:
Do oryginalnego podania dołożyłam podkład pod mozzarellę z małych liści szpinaku. Zamiast tego możesz użyć listków bazylii albo po prostu zostawić bez niczego.
Ostrzegam, lekko pikantne...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz