wtorek, 13 marca 2012

Warsztaty kulinarne w Tabunie

Ostatnią lutową niedzielę miałam przyjemność spędzić na warsztatach kulinarnych organizowanych przez "po-rewolucyjną" restaurację Tabun w Otominie.
Tematem spotkania były kasze, a dokładnie "Polskie kasze - egzotyczne smaki". Przyznaję, że ucieszyłam się bardzo, bo w końcu ktoś mnie wprowadził w ich tajniki. Ktosiem była znana z programu "Gotuj o wszystko" Ewa Szyc Juchnowicz, która jest obecnie szefową kuchni w Tabunie.
Podczas całego spotkania wykonaliśmy cztery potrawy inspirowane kuchniami z całego świata, oczywiście przy udziale kasz. A oto moja krótka fotorelacja:

Kaszi - przystawka zimna (kasza pęczak)
Pierogi nadziewane kaszą z boczkiem - przystawka ciepła (kasza gryczana)
Babeczki z kaszy - dodatek do dań ciepłych (kasza gryczana), resztka nadzienia z pierogów

Kaszotto - danie główne (kasza pęczak) 
Szarlotka - deser (z kaszą manną)
Ogólnie jeżeli będziecie mieli okazję zawitać na takie spotkanie, to bardzo polecam!

Brak komentarzy: